met de juiste tools een succesvol bedrijf als interieurontwerper

met de juiste tools een succesvol
bedrijf
als interieurontwerper

Jij bent net gestart als zelfstandig interieurontwerper, hebt je eerste klanten mogen voorzien van persoonlijk advies en bent klaar voor de volgende stap.
Je bent klaar met aanmodderen; klaar om je bedrijf én omzet te laten groeien tot het interieurbedrijf van jouw dromen.
Je wilt meer klanten aantrekken, jouw ideale doelgroep bereiken en een begrip in de omgeving waren.
Je wilt serieus genomen worden als ondernemer, afstappen van het ‘hobby’ verhaal en een stabiel inkomen genereren uit jouw eigen bedrijf.

Misschien herken jij het volgende wel:

Ik zie veel interieurontwerpers voor zichzelf beginnen, met een flinke dosis aan vakinhoudelijke kennis, veel motivatie en veel talent.

Ze maken hun bedrijf kenbaar, zetten een website en social media pagina op en hopen / verwachten dat hun droomklant een aanvraag doet. Toch komt hun bedrijf niet helemaal van de grond omdat, naast één of twee gelukstreffers, de grote hoeveelheid aanvragen uitblijft. Het ontbreekt aan een strategie, een plan van aanpak met heldere focus op de doelgroep.

Om jouw droomklanten consistent aan te trekken, om alles uit jouw bedrijf te halen heb je een ijzersterke strategie nodig. Een strategie en plan van aanpak dat er voor zorgt dat jij transformeert van interieurontwerper naar interieurondernemer met een keuze in aanvragen en een omzet waar je eerder alleen maar van kon dromen.

Stel je eens voor hoe het zou zijn als:

En hoe ervaar je het als je je realiseert dat dit ook voor jou mogelijk is? Dat dit ook jouw nieuwe werkelijkheid kan zijn? Want dat is het. 

Met de vakkennis die jij hebt én de juiste begeleiding is dit de potentie die in jou zit. Er is alleen meer nodig dan meegaan met de flow van jouw bedrijf. 

Om deze punten te realiseren moet jij de touwtjes in handen nemen en gaan werken aan een sterke strategie, werken aan onder andere je klantbeleving, marketing. Je moet de keuze maken om te groeien, om je huidige lijnen en patronen te doorbreken en het als een echte ondernemer aan te pakken!

“Ik ontdekte waarin ik mij wilde gaan specialiseren”

“Ik had behoefte aan een koers. In een gids die mij kon vertellen welke keuzes ik kan maken en wat dat oplevert. Ik was behoorlijk onzeker en ongeduldig. Ik wilde vooruit hollen, maar mijn benen kwamen eigenlijk niet vooruit. Met hulp van Lieke zette ik stap voor stap. Het concreet bezig zijn met haar opdrachten maakte dat ik even terug schakelde. Er ontstond overzicht en eigenlijk als vanzelf ontstond er een steeds duidelijkere visie en koers. Ik ontdekte wat mijn doelgroep (ideale klant) is, met wie ik het liefste samenwerk. Waar ik wel en geen energie van krijg. En bovenal, ik ontdekte waarin ik mij wilde gaan specialiseren. ” 

– Tirza ter Haar

Het Mentoring Interieurontwerp traject is voor jou als:

In het Mentoring Interieurontwerp traject help ik je met:

Het praktisch inrichten van je bedrijf, zodat het past bij jouw droomleven.

Het ontwikkelen van een ijzersterke missie en visie.

Het bepalen van je ideale klant.

Het ontwikkelen van kloppende werkwijze en een sterke klantbeleving.

Het versterken van je aanbod en het vinden van de bijbehorende prijzen.

Een strategie om nieuwe klanten aan te trekken.

Zichtbaarheid door middel van de juiste marketing, portfolio inzetten en mond-tot-mondreclame.

Vakinhoudelijke onderdelen zoals; hoe stel je de juiste vragen bij een intake, welke contactmomenten zijn er tijdens een interieuradvies, hoe ziet de doorloop van het advies eruit.

Het vinden en ontwikkelen van meerdere inkomstenbronnen.

“Ik werk nu meer aan opdrachten die ik écht leuk vind”

“Voordat ik het traject met Lieke startte stond ik op het punt waarin ik echt stappen wilde maken binnen mijn bedrijf. Ik wilde graag mijn ideale doelgroep bereiken, consistent meer klanten aantrekken, een stabiel inkomen genereren en minder onbetaalde uren werken. Nu, 3 maanden na de start van het traject heb ik dit allemaal bereikt en ervaar ik zoveel meer rust!
 
Ondanks dat we een hoop hebben veranderd zijn we wel dicht bij mij gebleven. Lieke heeft mij geholpen met het veranderen van mijn werkwijze en aanbod, het verbeteren van mijn Instagram- en websiteteksten, het opzetten van een duidelijke strategie en verdienmodel. Dit heeft er allemaal aan bijgedragen dat ik meer werk aan de opdrachten die ik écht leuk vind, minder onbetaalde uren werk én nog tijd over heb om extra kennis op te doen!
 
Lieke is erg toegankelijk en het traject was compleet aangepast op waar ik behoefte aan had. Ik zou dit mentortraject dan ook zeker aanbevelen!”
 
– Daniëlle Verhoeven
 

Het gezicht

"Mijn naam is Lieke, interieurondernemer en interieurontwerper in Overijssel. Dat ik dit wilde worden, wist ik al erg jong. Dat ik dit als zelfstandige zou gaan doen, werd mij pas later duidelijk. Na de havo deed een versnelde opleiding tot Kleur- en Interieuradviseur aan het Cibap in Zwolle. Tijdens deze opleiding begon ik ook mijn eigen bedrijf, op 19 jarige leeftijd. Omdat ik me nog niet uitgeleerd voelde (want wanneer ben je dat eigenlijk wel?) besloot ik de deeltijdopleiding Interieurstyling aan Academie Artemis in Amsterdam te doen.

Streept groeide hard dus de stap naar fulltime ondernemen was snel gemaakt. Ik hou van sprongen in het diepe en blijf mezelf continu uitdagen. Ik heb naast mijn studie mijn complete bedrijf opgebouwd, om vervolgens na mijn studie fulltime van mijn bedrijf te kunnen leven. Ik denk dat dat genoeg zegt over mij en de sprongen die bij mij passen! "

Na het mentoring traject heb jij een ijzersterke strategie voor jouw droombedrijf, waarmee jij precies weet welke keuzes bij jou passen, wat jij moet doen om te groeien en hoe jij jouw klanten aantrekt. Jij hebt de opzet van jouw interieurbedrijf ontwikkeld en bent gegroeid in omzet, als ondernemer en ervaart rust en vertrouwen binnen jouw bedrijf. Je bent een echte ondernemer, met plan van aanpak dat bij jou past en weet hoe jij jouw bedrijf voor jou kunt laten werken!

 

De investering die jij met dit traject in jezelf en je bedrijf doet is €2300 ex btw. Dit is de prijs voor de gehele drie maanden die het traject duurt. 

Voelt dit voor jou ook als het juiste moment om je interieurbedrijf tot een succesverhaal te maken? Ben jij klaar om te investering in jouw bedrijf? Laten we eens samen in gesprek gaan!

 

Tijdens dit gesprek bespreken we waar je momenteel staat, waar je dromen liggen en waar je naartoe wilt met je bedrijf. We bespreken hoe jouw bedrijf voor jou kan gaan werken en ik deel de kansen die ik voor je zie. Tegelijkertijd bekijken we of het traject goed bij je past. Even kletsen is helemaal vrijblijvend, dus plan jouw sessie in!

VEELGESTELDE VRAGEN

Het bedrag van het traject kun je zien als een investering in jezelf. Je leidt jezelf op met meer kennis, goede begeleiding en zet je bedrijf steviger in haar schoenen. Samen maken we een praktisch plan voor meer omzet, waardoor jij ook de investering terug zult gaan verdienen. Mocht jij het nog steeds spannend vinden om de investering  in één keer te doen? Je kunt ook in termijnen betalen. In plaats van €2300 voor aanvang van het traject betaal je dan €800 per maand.

Het traject duurt drie maanden, waarin we een kickoff, vier sessies en een evaluatiegesprek hebben. De kickoff is in week één, de eerste sessie in week twee. De sessies vinden iedere drie weken plaats, waardoor de laatste in week 11 is. In week 12 sluiten we af met de evaluatie. Elke sessie duurt een uur en we bespreken vooraf vastgelegde punten. Na iedere sessie ga jij aan de slag met het uitwerken en integreren van de besproken onderdelen. Hoeveel tijd jij hieraan besteed is aan jezelf, we stemmen het traject af op de ruimte die jij hebt. Heb jij veel tijd vrij om hieraan te besteden? Dan gaan we met veel acties aan de slag. Wil je het iets rustiger aan doen? Dan zorgen we daarvoor! Je opdrachten en aanvragen zullen ook groeien, dus we plannen tactisch!

Tijdens het traject focussen we ons zowel op de basis van je bedrijf, zoals je doelen, jouw missie en jouw visie en hoe je je bedrijf inzet voor jouw ideale leven. Ook kijken we naar je ideale klant en de klantbeleving. Dit werken we uit in een strategie die past bij jouw bedrijf en wat jij wilt bereiken. Ook kun je me inhoudelijke vragen stellen over het vak; met mijn ervaring als interieurontwerper weet ik inmiddels welke vragen je moet stellen tijdens een intake, hoe je tussen de regels door kunt luisteren, hoe je het beste met samenwerkingen om kunt gaan en waar je side hustles binnen het vakgebied vind! Van mentor tot leraar of collega, ik ben er door middel van mijn praktische aanpak tijdens het traject op alle mogelijke vlakken voor je!

Nee. Het Mentoring traject is er voor iedereen die een interieuropleiding heeft gedaan. Ik vind het belangrijk dat jij met de juiste kennis het vak in stapt en dat jij deze kennis op de goede plek hebt opgedaan. Ik ben een groot voorstander van de combinatie theorie en praktijk en kan het meest uit het traject halen als jij deze combinatie al achter de rug hebt.