Klanten helpen met jouw eigen interieurbedrijf

Jij droomt al je hele leven van een eigen bedrijf als interieurstylist, interieuradviseur of -ontwerper.
De afgelopen jaren heb je verschillende adviezen mogen geven aan familie, vrienden en kennissen.
En toen was het moment daar; jij besloot je officieel in te schrijven bij de KvK. Jeej!
Maar nu, nu mag het balletje wel wat harder gaan rollen. Jij bent klaar voor échte opdrachten. Voor ontwerpen voor jouw droomklanten!

Misschien herken jij het volgende wel:

Ik zie veel interieurontwerpers voor zichzelf beginnen, met een flinke dosis aan vakinhoudelijke kennis, veel motivatie en veel talent.

Ze maken hun bedrijf kenbaar, zetten een website en social media pagina op en hopen / verwachten dat hun droomklant een aanvraag doet. Toch komt hun bedrijf niet helemaal van de grond omdat, naast enkele aanvragen van bekenden, de grote hoeveelheid aanvragen uitblijft. Het ontbreekt aan een strategie, een plan van aanpak met heldere focus op de doelgroep.

Om jouw droomklanten aan te trekken, om alles uit jouw bedrijf te halen, heb je een strategie nodig. Een strategie en plan van aanpak dat er voor zorgt dat jij transformeert van interieurontwerper naar interieurondernemer en zodat jouw bedrijf daadwerkelijk van de grond komt!

Stel je eens voor hoe het zou zijn als:

Hoe voel je je als je realiseert dat dit ook voor jou mogelijk is? Dat dit ook jouw nieuwe werkelijkheid kan zijn?

Want dat is het. 

Met de vakkennis die jij hebt én de juiste begeleiding is dit de potentie die in jou zit. Er is alleen meer nodig dan meegaan met de flow van jouw bedrijf. 

Om deze punten te realiseren moet jij de touwtjes in handen nemen en gaan werken aan een sterke strategie, werken aan onder andere je doelgroep, je marketing. Je mag de keuze maken om te groeien, om je huidige lijnen en patronen te doorbreken en het als een echte ondernemer aan te pakken!

“Ik ontdekte waarin ik mij wilde gaan specialiseren”

“Ik had behoefte aan een koers. In een gids die mij kon vertellen welke keuzes ik kan maken en wat dat oplevert. Ik was behoorlijk onzeker en ongeduldig. Ik wilde vooruit hollen, maar mijn benen kwamen eigenlijk niet vooruit. Met hulp van Lieke zette ik stap voor stap. Het concreet bezig zijn met haar opdrachten maakte dat ik even terug schakelde. Er ontstond overzicht en eigenlijk als vanzelf ontstond er een steeds duidelijkere visie en koers. Ik ontdekte wat mijn doelgroep (ideale klant) is, met wie ik het liefste samenwerk. Waar ik wel en geen energie van krijg. En bovenal, ik ontdekte waarin ik mij wilde gaan specialiseren. ” 

– Tirza ter Haar

Het GROEPSTRAJECT VOOR STARTERS is voor jou als:

Hoe ziet het groepstraject voor starters eruit?:

Het groepstraject voor startende interieurondernemers is traject van drie maanden. We starten in april, zodat jij voor de zomer al weet hoe jij het balletje binnen jouw bedrijf aan het rollen krijgt!

Maand 1: “Jij bent de basis” en “Reis door je doelgroep”

We ontdekken wat jouw sterke punten zijn en hoe jij die in kunt zetten om je te onderscheiden in deze markt. We werken aan je boodschap, want wat levert werken met jou op, voor jouw klant? Vervolgens bepalen we ook wie die ideale klant is. Aan welke projecten zie jij jezelf het liefst werken? Van welke doelgroep heb jij net iets meer kennis dan de rest? 

Maand 2: “Een aanbod dat past als een jas” en “Prijzen en financiële doelen stellen”

Je hebt inmiddels je doelgroep gekozen, je weet alles van je ideale klant. Maar wat ga je deze klant aanbieden? Hoe zorg je ervoor dat jouw klant voor jouw aanbod kiest, en niet voor die van de concurrent? In deze maand werken we aan het ontwikkelen van een strategisch aanbod dat echt bij je past én bepalen we de prijzen voor dit aanbod. We kijken daarbij onder andere naar je financiële doelen, want ook dat plaatje gaat je naar meer succes helpen!

Maand 3: “Hoe bereik je je klant?” en “Hoe verkoop je jouw aanbod?” 

Niet geheel onbelangrijk; hoe zorg je dat jouw droomklant een aanvraag doet? En hoe verkoop je vervolgens jouw aanbod? Veel ondernemers vinden klanten vinden lastig. Ze weten niet hoe ze op de radar moeten komen óf hoe ze volgers en/of leads omzetten tot betalende klanten. In deze maand werken we aan een persoonlijk marketingplan, dat echt bij joú past. Tot slot leer ik je hoe je een feestje maakt van verkopen. Want dat is where the magic happens! ;)

Wat krijg je dan concreet? Het groepstraject van drie maanden bevat:

Besloten Facebook groep waarin je kunt netwerken  en waarin de onderwerpen, opdrachten en uitdagingen gedeeld worden. 

Kick-off inclusief workshop “Jij bent de basis” (12 april)

Drie workshops; “Reis door je doelgroep” (25 april), “Een aanbod dat past als een jas” (10 mei) en “Hoe bereik je je klant?” (7 juni).

Twee podcastafleveringen; “Starten als interieurondernemer” en “Hoe verkoop je jouw aanbod?”

Q&A waarin ik al jouw vragen over het ondernemerschap beantwoord 

Maandelijks één opdracht met betrekking tot het thema. Op deze opdracht ontvang je persoonlijk feedback

Twee keer een praktische uitdaging, waardoor je direct je opgedane kennis in de praktijk kunt brengen

Afsluitende vrijdagmiddag borrel als feestelijke afsluiting van het traject (30 juni)

En nu hoor ik je denken; drie maanden samen aan de slag. Wat is de investering daarvan? De eenmalige prijs voor dit eenmalige (😉) traject is €995. Betaal je liever in termijnen, geen probleem. Plan dan even een call in! 

Zou jij naast groepscalls ook graag 1:1 begeleiding bij dit traject willen? Voor €1495 krijg je naast bovenstaand ook één keer per maand een 30 minuten 1:1 strategiegesprek.

Het gezicht

"Mijn naam is Lieke, interieurondernemer en interieurontwerper in Overijssel. Dat ik dit wilde worden, wist ik al erg jong. Dat ik dit als zelfstandige zou gaan doen, werd mij pas later duidelijk. Na de havo deed een versnelde opleiding tot Kleur- en Interieuradviseur aan het Cibap in Zwolle. Tijdens deze opleiding begon ik ook mijn eigen bedrijf, op 19 jarige leeftijd. Omdat ik me nog niet uitgeleerd voelde (want wanneer ben je dat eigenlijk wel?) besloot ik de deeltijdopleiding Interieurstyling aan Academie Artemis in Amsterdam te doen.

Streept groeide hard dus de stap naar fulltime ondernemen was snel gemaakt. Ik hou van sprongen in het diepe en blijf mezelf continu uitdagen. Ik heb naast mijn studie mijn complete bedrijf opgebouwd, om vervolgens na mijn studie fulltime van mijn bedrijf te kunnen leven. Ik denk dat dat genoeg zegt over mij en de sprongen die bij mij passen! "

Ben jij ook klaar om van het hobby-gevoel binnen je bedrijf af te stappen en écht droomklanten te gaan aantrekken? Laten we dan even bellen om te kijken of we een goede match zijn. 

Jij laat me weten waar je tegenaan loopt en waarbij je hulp kunt gebruiken, ik doe mijn huiswerk en samen bespreken we of het traject bij jouw past. Blijkt dat zo te zijn? Dan start jij in april aan de nieuwe versie van jouw bedrijf!

VEELGESTELDE VRAGEN

Het bedrag van het traject kun je zien als een investering in jezelf. Je leidt jezelf op met meer kennis, goede begeleiding en zet je bedrijf klaar om klanten te gaan aantrekken. Tijdens het traject krijg je ook praktische uitdagingen, waardoor jij direct actie onderneemt. Dit zorgt ervoor dat jij de investering zo snel mogelijk gaat terugverdienen. Mocht jij het nog steeds spannend vinden om de investering  in één keer te doen? Je kunt ook in termijnen betalen. Plan daarvoor even een call met me in. Dan bespreken we de termijnen die voor jou mogelijk zijn!

Het traject duurt drie maanden, waarbij we meerdere contact momenten hebben. De ene week is dat door middel van een workshop, de ander door middel van een opdracht of uitdaging waarmee je zelf aan de slag kunt. Ga er van uit dat je tussen de 1 en 3 uur per week nodig hebt om mee te kunnen doen. Je kunt natuurlijk altijd langer voor opdrachten zitten en het uitgebreider aanpakken als daar de tijd voor is (aanrader!). 

Tijdens het traject focussen we ons zowel op de basis van je bedrijf, zoals je boodschap, je USPOok kijken we naar je ideale klant en je aanbod. Dit werken we uit in een marketingstrategie die past bij jouw bedrijf en wat jij wilt bereiken. Ook kun je me vragen stellen tijdens de Q&A; van vragen over de opdrachten, tot mijn antwoorden. En van vakinhoudelijke vragen tot vragen over mijn weg als ondernemer. Van mentor tot leraar of collega, ik ben er door middel van mijn praktische aanpak tijdens het traject op alle mogelijke vlakken voor je!

Het Groepstraject voor starters is een goede keuze als je een carrièreswitch wilt maken, maar ik raad je wel aan om dit traject te volgen op het moment dat je je opleiding aan het afronden bent, of al afgerond hebt. Tijdens het proces van een opleiding leer je veel over jouw talenten, jouw kunnen en wat jij het leukst vind aan het vak. Die kennis kun je goed gebruiken tijdens het traject. Een KvK inschrijving is overigens niet nodig om het traject te starten. Mits je natuurlijk wel van plan bent om je in de toekomst in te schrijven! 

De workshops worden in ochtenden van 12 april, 25 april, 10 mei en 7 juni gegeven. Afwisselend op de dinsdag of woensdagochtend, altijd om 10 uur ‘s ochtends. Mocht je helaas niet bij een van de workshops aanwezig kunnen zijn, geen probleem. Je ontvangt altijd een opname naderhand!