Zelfverzekerd klanten aantrekken met jouw interieurbedrijf

Jij droomt al je hele leven van een eigen bedrijf als interieurstylist, interieuradviseur of -ontwerper.
De afgelopen periode heb je verschillende adviezen mogen geven aan familie, vrienden en kennissen.
En toen was het moment daar; jij besloot je officieel in te schrijven bij de KvK. Jeej!
Maar nu, nu mag het balletje wel wat harder gaan rollen. Jij bent klaar voor échte opdrachten. Voor ontwerpen voor jouw droomklanten!

Misschien herken jij het volgende wel:

Ik zie veel interieurontwerpers voor zichzelf beginnen, met een flinke dosis aan vakinhoudelijke kennis, veel motivatie en veel talent.

Ze maken hun bedrijf kenbaar, zetten een website en social media pagina op en hopen / verwachten dat hun droomklant een aanvraag doet. Toch komt hun bedrijf niet helemaal van de grond omdat, naast enkele aanvragen van bekenden, de grote hoeveelheid aanvragen uitblijft. Het ontbreekt aan een strategie, een plan van aanpak en een persoonlijk plan om klanten aan te trekken.

Om jouw droomklanten aan te trekken, om alles uit jouw bedrijf te halen, heb je een strategie nodig. Een strategie en plan van aanpak dat er voor zorgt dat jij transformeert van interieurontwerper naar interieurondernemer en zodat jouw bedrijf daadwerkelijk van de grond komt! Zodat jij de leukste klanten kunt gaan helpen!

Stel je eens voor hoe het zou zijn als:

Hoe voel je je als je realiseert dat dit ook voor jou mogelijk is? Dat dit ook jouw nieuwe werkelijkheid kan zijn?

Want dat is het. 

Met de vakkennis die jij hebt én de juiste begeleiding is dit de potentie die in jou zit. Er is alleen meer nodig dan meegaan met de flow van jouw bedrijf. 

Om deze punten te realiseren mag jij de touwtjes in handen nemen en gaan werken aan een sterke strategie, werken aan onder andere je doelgroep, je marketing. Je mag de keuze maken om te groeien, om je huidige lijnen en patronen te doorbreken en het als een echte ondernemer aan te pakken! Jij bent klaar voor THE ROADMAP!

“Ik ontdekte waarin ik mij wilde gaan specialiseren”

“Ik had behoefte aan een koers. In een gids die mij kon vertellen welke keuzes ik kan maken en wat dat oplevert. Ik was behoorlijk onzeker en ongeduldig. Ik wilde vooruit hollen, maar mijn benen kwamen eigenlijk niet vooruit. Met hulp van Lieke zette ik stap voor stap. Het concreet bezig zijn met haar opdrachten maakte dat ik even terug schakelde. Er ontstond overzicht en eigenlijk als vanzelf ontstond er een steeds duidelijkere visie en koers. Ik ontdekte wat mijn doelgroep (ideale klant) is, met wie ik het liefste samenwerk. Waar ik wel en geen energie van krijg. En bovenal, ik ontdekte waarin ik mij wilde gaan specialiseren. ” 

– Tirza ter Haar

'THE ROADMAP - VAN TALENT NAAR TOEKOMST' is voor jou als:

Hoe ziet het groepstraject eruit?:

‘The Roadmap’ is een traject van drie maanden. We starten in februari, zodat jij direct in het nieuwe jaar al weet hoe jij het balletje binnen jouw bedrijf aan het rollen krijgt!

Maand 1: “Jij bent de basis” en “Reis door je doelgroep”

We ontdekken wat jouw sterke punten zijn en hoe jij die in kunt zetten om je te onderscheiden in deze markt én om te verkopen op een manier die bij je past. We werken aan je boodschap, want wat levert het de klant op om met jou te gaan werken? Vervolgens bepalen we ook wie die ideale klant is. Aan welke projecten zie jij jezelf het liefst werken? Onderzoek doen naar je ideale klant vertelt je namelijk precies waar je zichtbaar moet zijn. En als je dit weet, kan het aantrekken beginnen!

In de eerste maand leer ik je in een workshop welke eigenschappen en talenten van jezelf jij in kunt zetten, brainstormen we met de groep over je doelgroep én geef ik je een opdracht en challenge om deze doelgroep direct aan te spreken. Wat kijken is stilzitten, terwijl doen resultaat oplevert! 

 

Maand 2: “Een aanbod dat past als een jas” en “Prijzen en financiële doelen stellen”

Je hebt inmiddels je doelgroep gekozen, je weet alles van je ideale klant. Maar wat ga je deze klant aanbieden? Hoe zorg je ervoor dat jouw klant voor jouw aanbod kiest, en niet voor die van de concurrent? In deze maand werken we aan het ontwikkelen van een aantrekkelijk aanbod dat echt bij je past én bepalen we de prijzen voor dit aanbod. We kijken daarbij onder andere naar je financiële doelen, want ook dat plaatje gaat je naar meer succes helpen!

Het ontwikkelen van dat aanbod doen we samen, in een workshop. Ik denk met je mee, net als de andere ondernemers. Samen maken we voor iedereen een droomaanbod, dat direct klaar is om op de markt te brengen. Dat op de markt brengen doe je met een plan, tijdens de challenge die je van me krijgt. Zo zorg je ervoor dat je de klant die je eerder heb aangesproken, nu nieuwsgierig kunt maken. Misschien al wel kunt converteren. Een praktische maand die direct resultaat geeft.

 

Maand 3: “Hoe bereik je je klant?” en “Hoe verkoop je jouw aanbod?” 

Niet geheel onbelangrijk; hoe zorg je dat jouw droomklant een aanvraag doet? En hoe verkoop je vervolgens jouw aanbod consistent door? In de derde maand leer ik je hoe je bij potentiële klanten op de radar moeten komen én hoe ze volgers en fans omzet tot betalende klanten. 

In deze maand werken we tijdens een workshop aan een persoonlijk marketingplan, dat echt bij joú past én wat resultaat oplevert. In de challenge van deze maand gaan we een van de onderdelen hiervan direct uitvoeren, zodat je het traject ook echt terug kunt gaan verdienen. Tot slot leer ik je hoe je voor nu en voor de toekomst een feestje maakt van verkopen. Want dat is where the magic happens! ;)

Wat krijg je dan concreet? Het groepstraject van drie maanden bevat:

Vier online workshops waarbij we stappen maken in jouw bedrijf; ik geef je handvatten, leer je lessen die belangrijk zijn én samen brainstormen we over jouw unieke invulling en aanpak. Hoe zorgt jouw persoonlijkheid voor jouw unieke positionering? Welke doelgroep kun jij hierin het beste aanspreken en hoe ga je dit doen? Maar ook; welk aanbod past hierbij? 

Na elke workshop een opdracht; sla een verdiepende slag met de opdracht die ik je geef én voor je nakijk. Zo werk jij je sterke ideeën direct helemaal uit en kun je door naar de volgende stap. 

Elke maand unieke challenges. Deze uitdagingen zorgen ervoor dat je ook echt direct resultaat gaat zien. Niets geen passief traject, maar je investering terugverdienen doordat je acties gaat zetten die opleveren. Van leads, tot klanten; deze challenges gaan het verschil maken!

Maar dat is nog niet alles. Naast deze drie belangrijke pijlers is er ook een Q&A in het traject, waarin je me alle vragen kunt stellen die je hebt. Van ondernemersvragen tot ontwerpersvragen; ik kan ze allemaal voor je beantwoorden. Daarnaast ontvang je toegang tot de Facebook community met de andere ondernemers. Zo heb je nog meer mogelijkheid om te netwerken en kun je je aan elkaar optrekken. En we sluiten af met een online borrel. Want ik weet nu al dat er genoeg successen zijn die we samen kunnen gaan vieren. 

En nu hoor ik je denken; wat is de investering daarvan? De investering van dit traject is €1195 voor drie maanden. Betaal je liever per maand, geen probleem. Plan dan even een call in! 

Zou jij naast groepscalls ook graag 1:1 begeleiding bij dit traject willen? Ga dan voor The Roadmap VIP! Voor €1695 krijg je dan naast het originele traject ook één keer per maand een 30 minuten 1:1 strategiegesprek.

Het gezicht

"Mijn naam is Lieke, interieurondernemer en interieurontwerper in Overijssel. Dat ik dit wilde worden, wist ik al erg jong. Dat ik dit als zelfstandige zou gaan doen, werd mij pas later duidelijk. Na de havo deed een versnelde opleiding tot Kleur- en Interieuradviseur aan het Cibap in Zwolle. Tijdens deze opleiding begon ik ook mijn eigen bedrijf, op 19 jarige leeftijd. Omdat ik me nog niet uitgeleerd voelde (want wanneer ben je dat eigenlijk wel?) besloot ik de deeltijdopleiding Interieurstyling aan Academie Artemis in Amsterdam te doen.

Streept groeide hard dus de stap naar fulltime ondernemen was snel gemaakt. Ik hou van sprongen in het diepe en blijf mezelf continu uitdagen. Ik heb naast mijn studie mijn complete bedrijf opgebouwd, om vervolgens na mijn studie fulltime van mijn bedrijf te kunnen leven. Ik denk dat dat genoeg zegt over mij en de sprongen die bij mij passen! "

Ben jij ook klaar om van het hobby-gevoel binnen je bedrijf af te stappen en écht droomklanten te gaan aantrekken? Laten we dan even bellen om te kijken of we een goede match zijn. 

Jij laat me weten waar je tegenaan loopt en waarbij je hulp kunt gebruiken, ik doe mijn huiswerk en samen bespreken we of het traject bij jouw past. Blijkt dat zo te zijn? Dan start jij in oktober aan de nieuwe versie van jouw bedrijf!

VEELGESTELDE VRAGEN

Het bedrag van het traject kun je zien als een investering in jezelf en je toekomst. Na het traject weet je hoe je klanten kunt gaan aantrekken op een zelfverzekerde manier. En die klanten gaan je inkomsten brengen. Zo verdien je het traject eenvoudig terug.

Dit is ook precies de reden dat ik challenges heb toegevoegd aan het traject. dit zorgt ervoor dat jij direct actie onderneemt en jij de investering zo snel mogelijk gaat terugverdienen. Mocht jij het nog steeds spannend vinden om de investering  in één keer te doen? Je kunt ook in termijnen betalen. Plan daarvoor even een call met me in. Dan bespreken we de termijnen die voor jou mogelijk zijn!

Het traject duurt drie maanden, waarbij we meerdere contact momenten hebben. De ene week is dat door middel van een workshop, de ander door middel van een opdracht of uitdaging waarmee je zelf aan de slag kunt. Ga er van uit dat je tussen de 1 en 3 uur per week nodig hebt om mee te kunnen doen. Je kunt natuurlijk altijd langer voor opdrachten zitten en het uitgebreider aanpakken als daar de tijd voor is (aanrader!). 

Tijdens het traject focussen we ons op het einddoel; klanten aantrekken. Daarvoor nemen we verschillende stappen binnen je bedrijf. We kijken naar je positionering, je doelgroep, je aanbod en je marketingstrategie. Samen gaat dit ervoor zorgen dat we ons eindstation bereiken en je de klanten kunt verwelkomen. 

Ook kun je me vragen stellen tijdens de Q&A; van vragen over de opdrachten, tot mijn antwoorden. En van vakinhoudelijke vragen tot vragen over mijn weg als ondernemer. Van mentor tot leraar of collega, ik ben er door middel van mijn praktische aanpak tijdens het traject op alle mogelijke vlakken voor je!

Het Groepstraject voor starters is een goede keuze als je een carrièreswitch wilt maken, maar ik raad je wel aan om dit traject te volgen op het moment dat je je opleiding aan het afronden bent, of al afgerond hebt. Tijdens het proces van een opleiding leer je veel over jouw talenten, jouw kunnen en wat jij het leukst vind aan het vak. Die kennis kun je goed gebruiken tijdens het traject. Een KvK inschrijving is overigens niet nodig om het traject te starten. Mits je natuurlijk wel van plan bent om je in de toekomst in te schrijven! 

De workshops worden in de maanden februari, maart en april gegeven. Afwisselend op de dinsdag of woensdagochtend, altijd om 10 uur ‘s ochtends. Ik zal bij de start van het traject een poll in de Facebook groep delen om de aanwezigheid te checken en de uiteindelijke data te bepalen. Mocht je helaas niet bij een van de workshops aanwezig kunnen zijn, geen probleem. Je ontvangt altijd een opname naderhand!