interieuradvies woonboerderij nieuw-heeten

Voor een stel dat gaat verhuizen naar een te verbouwen woonboerderij in Nieuw-Heeten, mocht Streept een interieurontwerp maken voor de leefruimtes op de benedenverdieping. Een prachtige woning, die bij de eerste bezichtiging bestond uit veel kleine ruimtes, gaat compleet op de schop en krijgt één grote leefruimte. Een prachtige verbouwing, maar ook een waar een uitdaging vanuit de nieuwe bewoners bij kwam kijken. Hoe gaan we deze grote ruimte gezellig en sfeervol maken? Ik dacht met ze mee en maakte een passend ontwerp!

Bij de inrichting van de nieuwe woning hebben we gebruik gemaakt van de bestaande meubelen van het stel. Deze meubelen waren pasgeleden aangeschaft en konden zeker na een tijd mee. De grootste twijfel van het stel was of de bestaande meubelen niet te klein zouden zijn voor de ruimte. Gelukkig was dat eenvoudig op te losse door een speelse indeling. Zo heeft de woning een prachtige eyecatcher van een roomdivder gekregen én hebben we meerdere kleine meubelen aan elkaar te verbonden om een grootser effect neer te zetten.

De favoriete indeling was door het stel vrij snel gekozen uit de opties die ik ze liet zien. Vanuit daar kon het ontwerp tot leven gaan komen. In de leefruimtes van de woonboerderij hebben vooral gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen. Zo komen de authentieke details nog beter tot hun recht én zo lopen binnen en buiten vloeiend in elkaar over. We hebben bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zachte kleuren die geïnspireerd zijn op de omgeving buiten, natuurlijke materialen zoals hout én behangetjes die zorgen voor een speels en zacht detail. Alles komt samen in het uiteindelijke ontwerp en zorgt ervoor dat de woning een compleet eigen karakter heeft gekregen. De grote, open ruimte is getransformeerd in een een sfeervol, knus huis. Een heerlijk thuiskomen voor de bewoners!