interieuradvies woonboerderij broekland

Een droom van een woonboerderij in Broekland kreeg een update en daar mocht Streept een ontwerp voor maken. De ruime woonkamer van deze woonboerderij kreeg wat veranderingen met zich mee; de ‘oorspronkelijke’ balken werden teruggebracht in de ruimte en er kwam een karakteristiek plafond. Van een prachtige, grote ruimte, naar een prachtige, grote ruimte met sfeer en karakter. Naast deze nieuwe elementen bleef de huidige vloer liggen in de woning. Bepalend, maar voor mij een leuke opdracht om hier een gedurfd en modern interieur, geheel passend bij de bewoners, omheen te bedenken.

De woonkamer en eethoek van de woonboerderij omvatte een grote ruimte, waarin verschillende functies wenselijk waren. Een eethoek, een fijne zithoek met televisie, maar ook een extra leeshoekje was wenselijk. Toch was er één andere hoofdwens: een sfeervolle indeling die een eenheid vormt. Een eenheid in functies, waarbij de loze ruimtes komen te vervallen, maar ook een eenheid in meubels. De bewoners houden van een moderne stijl, maar wilden dit wel op de juiste manier gecombineerd hebben met de authentieke details van de woning.

Door bij de nieuwe indeling gebruik te maken van een roomdivider komen de verschillende functies van de ruimte meer met elkaar in verbinding te staan. De ‘hoofd’ zithoek sluit niet de ruimte af, maar houd een open karakter naar de leeshoek. Ook valt de televisie op deze manier prachtig weg in het interieur. Daarnaast komt de prachtige pilaar ook beter toch zijn recht; de zichtlijnen reiken naar de authentieke details én naar buiten.

In kleuren zijn we voor stevig gegaan, maar wel met een fris en warm contrast. Warme materialen zoals het behang en het vloerkleed zorgen voor een echt thuisgevoel en zorgt voor een perfect balans tussen modern en sfeervol. Dit, in combinatie met de nodige blikvangers, zorgt ervoor dat de bewoners zich straks echt thuisvoelen in hun vernieuwde woonboerderij!