interieuradvies hancate – hellendoorn

Voor een bestaande woning in het buitengebied van Hancate (Hellendoorn) mocht Streept een interieuradvies geven voor de woon- en eetkamer. De wens van de bewoners was dat het wel wat sfeervoller mocht worden qua inrichting. De donkere vloer is bepalend in de ruimte en daar willen ze graag een warme inrichting tegenover zetten. De woonkamer heeft een relatief groot oppervlak, die ze optimaal wilden benutten, zonder het helemaal vol te hoeven zetten met losse kasten en meubels die niet gebruikt zouden worden.

Om deze reden gingen we als eerste aan de slag met de indeling van de ruimte. Na het maken van een paar verschillende indelingsvoorstellen, koos het gezin voor een prachtige indeling met grote wandkast. Dit werd het uitgangspunt voor het nieuwe interieur en tegelijkertijd ook de blikvanger van de ruimte. De prachtige kast met opbergruimte en open nissen kast die de hoek omgaat, zorgt ervoor dat de verschillende ‘delen’ van de woonkamer met elkaar worden verbonden. De zithoek en de ‘doorloop’ komen op deze manier samen én het geheel vormt een speelse blikvanger.

Naast het verbindende karakter van het grote maatwerk meubel, zorgt ook de kleur in de ruimtes voor een verbindende en sfeervolle factor. De kleuren lopen door van de woonkamer, naar de eethoek, waardoor de ruimtes prachtig samenkomen. Voor het kleurenpallet gingen we uit van een natuurlijke basis, aangevuld met unieke maar rustige kleuren. Zo word binnen een mooie eenheid met de natuurlijke omgeving buiten en sluit de ruimte prachtig aan bij de wensen van de bewoners.

Zowel de eethoek als de woonkamer kregen meer ronde vormen, warme materialen én een fijne hoeveelheid aan groen. Dit alles zorgt ervoor dat er een knusse televisiehoek ontstaat waar het heerlijk neerploffen is én een gezellige eethoek waar iedereen kan aanschuiven. Al met al een woning waar het sfeervol thuiskomen is en waarbij er aan iedereen gedacht is!