interieuradvies marienheem

Voor een gezin uit Marienheem mocht Streept een interieurontwerp maken voor woonkamer, eethoek, keuken en hal. Een prachtige ruimte, waar een kleine verbouwing bij kwam kijken. Muurtje eruit, meer ruimte voor een grote leefkeuken. Stalen deuren erin en een grote wandkast die de ruimtes verbind. Ik neem je mee in het ontwerp.

Tijdens de kennismaking met het gezin gaven ze aan te willen starten met het aanpakken van de woonkamer, om enige tijd later de keuken op te pakken. Bij binnenkomst zag ik een grote woonkamer, waar ruimte was voor een tweede zithoek, en een naar verhouding krappere keuken met eethoek. Klein was het zeker niet, maar zodra we over hun wensen spraken kwamen we snel tot de conclusie dat het gezin het liefste tijd doorbrengt in de keuken en aan de eettafel.

Na hun wensen uitgebreid besproken te hebben en verschillende scenario’s geschetst te hebben, besloten we om beide ruimtes tegelijk aan te pakken en koos het gezin voor een van de indelingsvoorstellen waarbij de vaste wand tussen de beide ruimtes zou komen te vervallen. Een schuifdeur op een andere plek zou hiervoor in de plaats komen, zodat de ruimtes wel af te scheiden zijn.

In de nieuwe indeling ontstond een ruime leefkeuken, waarbij een speels en uniek keukenontwerp én een stoere kastenwand, die direct verbinding creëert tussen woonkamer en keuken, de eyecatchers werden. Een lange tafel staat centraal, er is plek genoeg voor het hele gezin om aan te schuiven.

Het ontwerp voor de woonkamer werd knus, sfeervol en warm. Hier staat één zithoek centraal, maar door het open karakter van de deuren verbind het wel met de leeshoek in de keuken. Het grootse maatwerk meubel zorgt voor een stoer, maar speels karakter én bied de woning voldoende opbergruimte. Een win-win.

De verbouwing is inmiddels gerealiseerd en de stoere, maar warme gezinswoning is de nieuwe realiteit voor dit gezin uit Marienheem!