interieuradvies hellendoorn

Voor een gezin dat op het punt stond te verhuizen naar Hellendoorn mocht Streept een ontwerp maken voor de woon- en eetkamer van de nieuwe woning. Hoewel enkele bestaande details bleven zoals ze waren, mocht er een frisse wind door de donkere ruimte. Meer licht, meer lucht. Én een inrichting waardoor het gezin zich snel thuis zou gaan voelen in hun nieuwe woning en waar het voor iedereen weer als thuiskomen voelt.

De bestaande woning voelde donker en klein. Onder andere door de indeling, maar ook door het kleurgebruik. Het gezin dat de woning zou betrekken was bang dat het niet naar hun smaak zou zijn of zou kunnen worden. Dat ze een fantastische plek hadden bemachtigd, maar dat de woning niet zo zou gaan voelen zoals de vorige woning deed. Daarom hielp Streept ze door middel van een persoonlijk ontwerp.

Na het maken van verschillende indelingen koos het gezin voor een ruime hoekopstelling in de woonkamer, met de eettafel aan de voorkant van de woning. Zo zorg je ervoor dat je lekker bij de thuisdeuren kunt zitten op de bank én dat er op beide plekken voldoende licht is. In de keuken, die behouden bleef, kozen ze voor een kleine bartafel om het krappe geheel luchtig te houden.

De inrichting werd stoer, licht industrieel en vooral heel erg warm en sfeervol. Maar, dit alles zonder dat het te donker zou voelen. Door de kleuren op de wand fris te houden én door ze niet tot aan het plafond op de wand te zetten, lijkt de ruimte hoger en groter dan hij is. Het zorgt ervoor dat het plafond optisch wat omhoog getild word.

De materialen in de woning zijn warm, praktisch en natuurlijk. De bewoners houden van warme en bruine tinten. Daarom heeft de bank een zandkleur gekregen én word deze aangevuld door een prachtig behangpaneel erachter. De persoonlijke elementen, zoals de eigengemaakte schilderijen, maken de ruimte persoonlijk en helemaal af en zorgen ervoor dat het gezin inmiddels echt thuiskomt in hún woning!