interieuradvies heeten

Voor een gezin uit Heeten mocht Streept een interieurontwerp maken voor de verbouwing van hun woonboerderij. De woning werd voorzien van een uitbouw, waardoor de keuken en woonkamer van plek zouden wisselen. Er zou een ruime leefkeuken ontstaan, waarbij ze er niet helemaal uitkwamen hoe deze ingericht moest worden. De wens; een leefkeuken waar we met familie en vrienden heerlijk kunnen aanschuiven en een sfeervolle, knusse woonkamer waar we ‘s avonds zelf tot rust kunnen komen.

Voor het gezin ontwierp ik een prachtige eyecatcher van een keuken. Een plek die voorzien is van voldoende opbergruimte, door de grote kastenwand die de keuken heeft, én ook nog eens heel veel werkblad heeft. Het grote eiland mét barretje is dan ook een prachtige stap naar de nieuwe uitbouw. In deze uitbouw staat de eettafel, zodat er met prachtig, landelijk uitzicht gedineerd kan worden. Het plafond hiervan werd een echte eyecatcher; goed voor de akoestiek van de ruimte en ook nog eens hartstikke mooi.

Naast de eyecatcher van een keuken kreeg de ruimte ook een extra zitje, zodat er zoveel mogelijk tijd in de keuken doorgebracht kan worden. De sfeer werd licht, sfeervol én landelijk. De grote wens was namelijk om de inrichting te verbinden met de prachtige omgeving. De wens was moderniseren, maar wel passend bij de woning. Door het behoud van prachtige elementen en door sfeer toe te voegen door bijvoorbeeld de kachel te verwerken in de kastenwand, is deze wens helemaal vervuld.

De woonkamer werd knus en sfeervol. Door het warme en opvallende behangetje komt de ruimte sfeervol uit. Het lange televisiemeubel maakt het geheel juist weer stoer en speels. Natuurlijke materialen komen ook hier weer terug. De zithoek is gecentreerd rondom een kleine bank én twee fijne stoelen. De vele planten maken het geheel helemaal af. Een heerlijke plek om ‘s avonds en in de winterdagen terug te trekken.

De woonboerderij heeft een prachtige update gekregen en heeft een uitnodigende uitstraling met de nodige eyecatcher. De inrichting sluit aan hoe de bewoners het liefst leven, waar zij het liefst hun tijd doorbrengen en heeft voldoende ruimte om de mensen uit te nodigen met wie zij het liefste zijn. Een echt familiehuis!