welkom in mijn winter wonderland

Het winter wonderland dat zich Slovenië noemt. Dit was dé plek waar ik mijn Oud en Nieuw vierde. Een paar dagen bij het mooie Lake Bled, een gebied vol bergen, sneeuw en sprookjeslandschap en een paar dagen in het nieuwe jaar in de mooie hoofdstad Ljubljana. En omdat het besneeuwde gebied zowel prachtig bij het concept van deze maand past, als dat hij de moeite waard is om te bekijken, wilde ik deze plaatjes jullie niet ontnemen. 

Welkom in mijn winter wonderland. Allereerst noemenswaardig, de plaatjes zijn geschoten met mijn telefoon. De kwaliteit ligt dus iets onder normaliter, maar ik kon ze jullie gewoon niet ontnemen want wat word ik hier toch gelukkig van. Allereerst de foto’s die ik schoot rondom een meer genaamd Jezero Jasna (ook wel meer Jasna). Een gebied dat er in de zomer weliswaar prachtig uit zal zien, maar wat mij in deze winterse toestand werkelijk helemaal betoverde. Het was er onwijs koud, maar gelukkig stonden er houten huisjes voor een beker warme Glühwein. Alsof we zo een film scene in kwamen lopen; bergen met sneeuw, bevroren meertjes en de houten huisjes waar we ons heerlijk konden opwarmen. Als perfectie bestaat…

Was dat al niet betoverend genoeg, bracht ik de volgende dag door op de skies. Langlaufen wel te verstaan. Ik deed het één keer eerder in een bergloos Nederland, dus dit was wel even een ander verhaal. Maar wat vond ik het leuk en bovenal; wat was het er weer mooi! Met mijn zwart-wit outfit paste ik perfect in het winterse tafereel, maar het mooiste was nog de kleine houtjes huisjes die opdoemden in het witte landschap. Ik ben verknocht aan al dit moois, dus wie weet zien jullie volgend jaar winter de Sloveense winterplaatjes weer voorbij komen, maar dan van het nieuwe jaar. Wat een prachtig winter wonderland!