streept in rome

Zodra iemand het woord ‘reizen’ in de mond neemt, ben ik vaak al om. Het liefst ga ik voor de grote, onbekende reisjes en landen, maar ook aan een stedentripje neem ik graag deel. Zo ging stapte ik twee weken geleden het vliegtuig in voor een reisje naar het bekende Rome. Ik was hier nog nooit geweest, dus een paar dagen vol bezienswaardigheden en toffe dingen spotten stond op de planning. 

Dat Rome, net als de rest van Italië overigens, een enorm foto-waardige stad is was wel te merken. Foto’s schieten deed ik aan een stuk door. Vandaag heb ik een kleine selectie gemaakt, waarin met name de meest inspirerende elementen naar voren komen. Verder is Rome namelijk toch best wel Rome; veel gekleurde huisjes, veel groen langs de huizen (onwijs tof!) en handen vol met kerken ingericht met alles wat maar van goud is. Klinkt als een goede combinatie voor een stedentrip dus!

Allereerst, de prachtige huizen in Rome. Soms erg vervallen, maar ondanks dat spatten ze van het doek door de heerlijke kleuren en mooie lijsten. Vergeet overigens niet de balkonnetjes en luikjes voor de ramen, als in een sprookje! Toch viel ik bovenal voor het huis hierboven. Misschien niet de mooiste foto die ik tijdens mijn reisje maakte, maar wat geniet ik van al het groen langs de muren! Lijkt me heerlijk om ‘s ochtends je ramen open te gooien en begroet te worden door al dat moois!

Ook bezocht ik in Rome, naast de kerken die je op elke hoek van de straat wel vind, het welbekende Pantheon. Een prachtig gebouw, dat mij misschien nog wel meer inspireerde dan de grote kerken als de Sint Pietersbasiliek en de Basiliek van Santa Maria Maggiore. Het Pantheon bevind zich op een leuk pleintje en vormt van buiten al een echte eyecatcher. Eenmaal binnen keek ik mijn ogen uit naar de prachtige kleurstellingen (blauw met zalm/goud), de prachtige (maar ook relatief subtiele) facetten en de nog mooiere koepel. In één woord, wauw.

En als laatste, de prachtige architectuur in de details van ruïnes, gebouwen en monumenten. Het mooie geheel op het bovenste plaatje spotte ik in kelder van een gebouw, waarvan dit het plafond was. Waar de mooie dingen al wel niet kunnen zitten! De middelste foto is een stukje architectuur bij het Monument Victor Emanuel II en de laatste foto is gemaakt in het Colosseum, dat zelf al enorm indrukwekkend was, maar ook dit mooie hoekje verborg. Naast de gebaande paden heb ik dus enorm genoten van alle kleine details (en natuurlijk het eten) dat Rome te bieden heeft en is het zeker een stad vol inspiratie!

 

Liefs,

Lieke