kleur van het jaar 2018

kleur van het jaar 2018

Alweer een week geleden presenteerde Flexa haar nieuwe kleur voor het jaar 2018: Heart Wood. Een zachte kleur die de huiselijkheid en het warme gevoel in ons leven terug zal gaan brengen. Daarnaast zorgt de kleur voor een rustgevende uitstraling en is de kleur eenvoudig toe te passen in elke ruimte in huis. Een goede reden dus om daar vandaag eens wat extra aandacht aan te besteden.

Ieder jaar kiest Flexa een nieuwe kleur van het opvolgende jaar. Vorig jaar de bekende Denim Drift. Gezien alle hardheid van tegenwoordig in onze wereld kwamen de kleurexperts en forecasters dit jaar uit bij een aangenamere en warmere tint. Heart Wood zorgt voor een natuurlijke uitstraling, die meer naar roze neigt dan een normale natuurtint. Dit maakt de kleur warm en fijn toepasbaar in huis, met name een heerlijke kleur om de winter door te komen.

De kleur is goed toepasbaar met soortgenoten, denk aan donker lila of lichtroze. Ook een complementaire kleur ertegen doet het erg goed, denk aan blauw of een groene tint. Daarnaast maakt het niet uit in welke stijl je de kleur toepast, bij een vintage interieur zal hij naadloos aansluiten, maar ook een Scandinavische inrichting zal een warme gloed krijgen door de fijne kleur. Voor extra inspiratie vind je hierboven een kleurenoverzicht met hoeveelheid en verschillende tinten.

 

Wat vind jij van de nieuwe kleur; doen of niet?

 

Liefs,

Lieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *