Hutspot Utrecht

Hutspot Utrecht

Tijdens een bezoekje aan een vreemde stad is niets leuker dan het vinden van leuke plekjes, ook wel hotspots genoemd. Omdat het er zelf vaak bij inschiet om deze op te zoeken, som ik ze hier vast voor je op. Vandaag gaan we naar Utrecht, midden in het centrum zit Hutspot. Een ontzettend leuk concept waar je terecht kunt voor zowel (interieur-)accessoires en kleding, als voor een kop koffie of een drankje in de hippe, aangelegen bar. 

Eenmaal binnen voelde ik me helemaal op mijn plek! Dit is leuk zeg. Overal waar je kijkt zie je wel iets dat je aanspreekt. Het begon met de stoere, industriële lampenwand, uit collecties van Utrechtse ontwerpers. Dit is trouwens niet het enige van lokale ontwerpers, bijna het hele pand staat vol met werk uit de omgeving! De ontwerpers kunnen hun eigen vierkante meters huren, zelf valt te kiezen hoe veel ruimte ze nodig hebben, en het team van Hutspot doet het verdere werk. Alles wat je in de winkel ziet is dan ook te koop, net als in de aangelegen bar, die gewoon bij het concept hoort. “Mensen blijven ’s avonds vaak nog even hangen, dan gaat de tussendeur dicht en heeft de bar zijn eigen ingang.”

DSC_0434

DSC_0437

DSC_0438

Naast de winkel in Utrecht, die sinds november afgelopen jaar geopend is, heeft Hutspot ook enkele locaties in Amsterdam. Een aan de Van Woustraat, inclusief barbershop en lunchroom, en een vestiging aan de Rozengracht. Eigenlijk is Hutspot veel meer dan een conceptstore op zich. Tijdens een leuk gesprek met Tessa, die in de vestiging in Utrecht stond toen ik met mijn camera langskwam, vertelde zij me onder andere dat ze evenementen aan het opzetten zijn, zoals een avond met muziek in de bar, maar ook dat ze een nieuwe terras willen aanleggen van waaruit ook weer nieuwe dingen georganiseerd kunnen worden. Daarnaast hebben ze flex-werkplekken en wordt er elke periode opzoek gegaan naar nieuwe trends, nieuwe producten en nieuwe ontwerpers.

Hutspot: www.hutspotamsterdam.com

DSC_0445

DSC_0448

DSC_0456

DSC_0454

DSC_0467

DSC_0473

DSC_0478

 


 

1 Reactie

  1. maart 27, 2016 / 10:03 am

    Wat heb je mooie foto’s gemaakt!
    Perfect ook dat er geen mensen waren, dat probleem heb ik altijd…
    Zitten er mensen in de weg.
    Vond het zelf ook een leuke hotspot toen ik er was :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *